cursus schilderen

Voorjaar 2023 geen aanmeldingen meer mogelijk! 

Wil je leren schilderen? Of zou je het weer eens willen oppakken? Met professionele begeleiding?

Ik geef op woensdag- en donderdagavond en donderdagochtend schilderlessen (uitgezonderd schoolvakanties en projecten ) aan volwassen beginners en gevorderden. De groepen zijn gemengd.

Er zijn voor de schildergroepen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op dit moment zijn er geen plekjes vrij  

Op de wachtlijst?  klik dan hier of mail naar  margreetboonstra@gmail.c0m met vermelding ‘wachtlijst’  

Informatie over de schilderlessen

De lessen die ik geef zijn vrij van opzet. We werken naar de waarneming. Ik zorg regelmatig voor nieuw aanbod van onderwerpen; stillevens – bloemen – model en zodra het mogelijk is schilderen we buiten “en plein air”. Uiteraard ben je vrij in het kiezen van je onderwerp, mocht je een ander onderwerp willen schilderen dan kan dat natuurlijk ook. Je neemt een voorwerp of afbeelding mee en ik ondersteun je in de (verdere) ontwikkeling van je schildervaardigheden, het werken in een bepaalde techniek, de keuze van je compositie of kleurgebruik. Voorop staat dat je een eigen stijl ontwikkelt en je wilt (leren) schilderen naar de waarneming!

De lessen zijn doorlopend, je neemt 8 lessen die je in 9 avonden besteed (er is altijd wel een feestje of je bent ziek of je hebt een afspraak waar je niet onderuit kan) Aan het eind van de cyclus ga je door met de volgende cyclus van 8 of neemt een pauze! 

Nieuwsgierig en benieuwd naar beelden uit het atelier? Kijk even mee op de Facebookpagina Atelier Margreet Boonstra of Cursus Schilderen Drachten

Workshops worden er door tijdsgebrek voorlopig niet gepland!


Disclaimer: Het atelier is helaas niet voor minder valide personen geschikt, voor de lessen in het atelier en en plein air heb je een redelijke conditie en uithoudingsvermogen nodig, vraag bij twijfel even naar de mogelijkheden.


alle foto s voor griekenland 398 IMG_9030 IMG_9248